4 augusti 2012

Lax med sugarsnaps och smulad fetaost

Jag har varit lite tankspridd i veckan och blandade därför ihop mina veckomenyer en anings och köpte ingredienser och började förbereda en av nästa veckas rätter i onsdags, så det blev lite omorganisering i veckomenyn. Torsken får därför inleda nästa vecka istället :-)


Onsdagens middag blev då alltså ugnsstekta laxfiléer toppat med sugarsnaps och smulat fetaost. Det går nog inte att göra en enklare middag faktiskt men oftast är det ju det enkla som blir sådär himla gott!

  • 4 st laxfiléer
  • citronpeppar
  • 150-200g sugarsnaps (eller efter önskad mängd, jag gillar mycket)
  • 1 pkt apetina, eller valfri fetaost
  • chiliflakes
  • salt och peppar
  • rapsolja
  • citron
  • färskpotatis
Placera laxfiléerna i en smord ugnsfast form, salta och krydda med citronpeppar. Strö över lite färsk timjan. Stek i ugnen på 175 grader tills de är precis geomstekta, alt. ta ut dem medans de fortfarande är en aning råa i mitten och låt dem vila under folie i några minuter så är de perfekta vid servering.

Förväll sugarsnapsen i kokhett vatten i någon minut, ta upp och skölj av med kallt vatten. Blanda dem med sulad fetaost, chiliflakes, rapsolja, salt, peppar och lite pressad citron och låt detta stå och dra till sig en liten stund.

Innan servering toppar du laxen med fetaoströran och några citronskivor, servera med färskotatis. Somrigt och mycket gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar