27 augusti 2012

Bästa picknickmackan!


Denna mackan gör vi nästan alltid när vi ska ha med oss något ätbart på utflykten. Den är lätt att göra, god och fräsch. I och med att det inte är en massa kletiga dressingar i så passar den också superfint till kvällsmat när man är sugen på något lättare men mättande. Välj något bröd som du gillar extra mycket, igår blev det olivbröd för vår del men baguette eller ciabatta passar toppen.

Ingredienser
Jag anger inga mängder utan du får ta efter egen smak MEN ta inte för mycket fyllning då blir den svår att äta. 
  • 10-15cm ciabatta eller liknande
  • philadelphia
  • grillad kyckling i bitar
  • mozzarella i skivor
  • gurka, skivad
  • röd lök, skivad
  • tomater, skivad (Obs! uteslut detta vid picknick/matsäck då tomaten blir så mosig efter ett tag)
  • sweet chili-sås
  • alfaalfa-groddar
  • aromat

Skiva brödet på längden och bred på philadelphia på bägge delar. Lägg på gurka, kyckling och mozzarellaskivor på bottendelen och ringla sedan över lite sweet chili-sås (inte för mycket). Toppa sedan med tomat, lök och mycket alfaalfa, varefter du kryddar med lite aromat. Sätt på locket och tryck ihop ordentligt. Servera med en kopp thé!

Ska du ha med dig smörgåsen på picknick är mitt tips att rulla in 2/3 av den i smör-/bakplåtspapper som du viker upp i änden och fäster med lite tejp. Då kan du enkelt hålla i smörgåsen utan att få all fyllning på händerna :-) Lägg därefter ner den i en plastpåse och förvarar svalt.

Prova denna i veckan! Smakkombinationerna är toppen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar