14 september 2012

Lövbiffsrullader med stekt gnocchi



Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Vi åkte och storhandlare lite senare i veckan och då var både fläsklägg och torsk slut. Jag fick därför omorganiserade lite i menyn så gårdagens middag blev efter mycket funderande en improviserad rätt på lövbiff; underbart goda rullader!! Dessa måste ni prova!

Ingredienser:
Lite vårt med mängder utan ta lite efter egen smak och beroende på antal lövbiff-skivor. Detta blev till 2-3 personer.
  • 4-6 lövbiffskivor
Fyllning:
  • ca. 100g finhackad skinka eller bacon
  • 1 st finhackad lök
  • 2 msk pepparrot från tub alt. färsk riven
  • 1 msk dijonsenap
  • 2-3 msk philadelphia
  • salt och peppar
Sås:
  • 0,5-1 liter vatten
  • 1msk kalvfond
  • 2st köttbuljongtärningar
  • 3dl matlagningsgrädde
  • redning (mjöl och vatten)

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på köttet, utom de sista centimetrarna som blir skarven utåt. Salta, peppra och rulla sedan ihop till en rulle som du fäste ihop med tandpetare. Salta och peppra utanpå och stek rulladerna så att de får en fin yta. Därefter tillsätter du vatten, fond och buljongtärningar och låter rulladerna puttra i detta i ca. 40 minuter. Nu är det dags att tillsätta matlagningsgrädden och sedan låter du rulladerna puttra i ytterligare 20 minuter. Ta sedan upp rulladerna och avlägsna tandpetarna. Red av såsen till önskad konsistens och lägg sedan tillbaka rulladerna i såsen. Låt såsen koka ihop i någon minut och servera sedan med en god sallad och valfri potatis alt. stekt gnocchi som jag gjorde igår.

En mycket god rätt, till vardags likväl som till helgmyset :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar