5 mars 2012

Älggryta med pressad potatis

En gryta som självklart kan göras på annat kött också, jag skulle nog använda nötkött isf. 

  • 300g grytbitar
  • salt och peppar
  • 1 dl rött vin
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk kalvfond
  • 2 burkar krossade tomater
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2-3 morötter (delade i mindre bitar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 lagerblad
  • svartpepparkorn


Stek grytbitarna så att de får fin färg, salta och peppra. Tillsätt resterande ingredienser och låt grytan koka i 1-2 timmar. Tillsätt sedan:

  • Skivade/klyftade champinjoner
  • ca. 15 små steklökar
  • 1,5 dl matlagningsgrädde


Låt grytan koka tills löken och champinjonerna är färdiga.
Servera med pressad potatis och en enkel sallad (eftersom att det är så pass mkt tomat i grytan tycker inte jag att det behövs några i salladen).

Idag har det verkligen varit en sån där mellandag som man kan ha ibland. En sån där dag när inget speciellt händer,  när man känner sig lite sliten och trött och inte orkar så mycket....ja, en sån dag har det varit :) Strax ska jag ta och titta på Smash och sen blir det sängen! Imorgon blir en lång dag med jobb då avdelningsmöte står på schemat så därför passar jag på att slöa nu :)

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar