3 april 2012

Köttfärssås och spagetti med vitkålssallad

Jag gillar köttfärssås! Det är verkligen en rätt som går att variera i oändlighet. Såhär gjorde vi idag:


  • 300g färs
  • 2st gula lökar
  • salt och peppar
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1dl crème fraîche
  • 2 buljongtärningar
  • 1-2 vitlöksklyftor
Stek köttfärsen och häll i löken, salta och peppra. Tillsätt tomatpuré och låt det steka lite till. Häll i de krossade tomaterna, crème fraîchen, buljongen och vitlöken och låt såsen koka en stund. Servera med spagetti och vitkålssallad, toppa med tomater och basilikablad (om du gillar det).


Provade ett nytt recept på vitkålssallad idag, hämtat från Victoria på Matplatsen:

  • Strimlad eller finhackad vitkål dom du toppar med denna dressing.

Dressing:

  • 3msk olja
  • 2msk vinäger
  • 1msk vatten
  • 2tsk socker
  • 2krm salt
  • 1krm peppar


Koka upp och häll över vitkålen, låt stå och svalna en stund.

Tyckte att den var sådär, nästa gång tar jag lite mer vinäger i och kanske lite lök så får vi se om jag gillar den bättre. Sen tror jag kanske att det blir bättre om man finhackar vitkålen. Positivt var iaf att i och med att dressingen var varm förvälldes kålen en aning och blev inte lika besk (inte för att den är väldigt besk men det blev mildare smak iaf)...toppen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar