3 januari 2013

5-rätters nyårsmeny

Gott nytt år! Lite sent, jag vet men det blev en liten bloggpaus såhär i början av året. Nyårsaftonen blev en väldigt skön kväll med toppengod mat och god dryck i det bästa av sällskap. Jag hade komponerat ihop en meny som nästan helt gick att förbereda dagen innan...perfekt! Vi inedde kvällen med lite bubbel i form av en Cava, Codorníu Clasico (nr 7735).


Perfekt för den som inte gillar torra mousserande viner utan, som jag, vill ha lite (med betoning på lite) sötma. Mycket god och en perfekt start på kvällen.

Recepten kommer imorgon men såhär såg menyn ut:

Gazpacho


Rödlökscheesecake med tomat- och basilikatopping


Kalvytterfilé med italiensk potatiskaka och congnacssås, förvällda sugarsnaps och ugnsrostade tomater. 


Kycklingfilé med polenta på spenatbädd


Chokladfondant toppat med dulche de leche, mascarponecreme och färska jordgubbar




Till de två första rätterna serverade vi Victoria Riesling (nr 5340), ett halvtorrt fruktigt vin. Vi är verkligen inga proffs på att kombinera mat och vin men detta vin var riktigt gott. Till de två senare rätterna blev det ett säkert kort, nämligen Raccolto, som jag tipsat om tidigare. Det är verkligen super!


Kvällen avslutades sedan med Asti Cinzano (nr7711), ett riktigt fjortisbubbel men sött och gott och perfekt att skåla in det nya året med :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar