17 mars 2013

Helstekt fläskytterfilé med färskpotatis, stekta champinjoner och blomkålssallad


Förra söndagen blev det denna anrättning. Willys hade erbjudande på färskpotatis (inte svensk) så  detta införskaffades såklart och till detta blev det....

  • Fläskytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk rött vin
  • smör

Krydda köttet och bryn det runt om. Placera det i ett folie paket med en klick smör ock lite vin. Baka  i ugnen på 175 grader, varmluft, i ca. 20-30 minuter (tills det är genomstekt). Ta ut köttet och låt det stå och vila en stund.

Sås
  • 1 st hackad gul lök
  • smör
  • svartpeppar
  • 2-3 msk viltfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ca. 2 msk philadlphia
  • skyn från köttet


Låt lök och peppar svettas i lite smör. Tillsätt sedan fond och rör om. Häll över grädden och tillsätt philadelphian och låt allt koka ihop innan du stänger av värmen och låter såsen stå och "gotta till sig" lite. Innan servering tillsätter du skyn från köttet och kokar upp. Smaka av och tillsätt ev. mer fond om du tycker det behövs (men det tror jag inte).

Skär upp köttet i tunna skivor och servera med färskpotatisen, sås, stekta champinjoner och tomatsallad eller blomkålsallad. Jag rekommenderar att servera någon sallad med lite vinäger i sig då syran gör sig så himla bra till fläskkött. 


Färsk blomkål, finhackad röd lök, strimlad basilika, rapsolja och vitvinsvinäger, salt och peppar...mmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar