7 september 2012

Kladdkaka med Polly



Hittade detta recept hos Bakverk och fikastunder och det lät så himla gott att jag bara var tvungen att prova. Och ja, lite orutinerat med frysta blåbär till servering men kom på det så sent och det var faktiskt inte så dumt :-) ...något till helgmyset kanske??

Ingredienser:
  • 200 g smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 8 msk kakao
  • 1 påse Polly (ca 200 g)

Smält smöret och låt det svalna en aning medan du vispar ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dessa i äggsmeten, varefter du försiktigt vänder ihop detta. Vänd sedan ner smöret och rör till sist ner Polly. Häll upp smeten i en långpanna (20x30cm) med bakplåtspapper. Grädda i 150 grader, varmluft i 35-45 min (beroende på ugn så du får hålla lite koll men låt den inte gå för länge!!) och låt kakan sedan stå kallt en stund innan den serveras.

God idé med Polly i kladdkaka och det var gott men nästa gång ska jag faktiskt ta och testa mitt favoritrecept på kladdkaka och bara hälla i Polly i den smeten...har man smakat den kladdkakan så finns det ingen bättre, faktiskt :-) Återkommer med det receptet...

1 kommentar: