18 september 2012

Knäckig hallon- och mangopaj


En väldigt god paj med nya smaker. Receptet är hittat HÄR och jag älskar verkligen det knäckiga täcket. Denna kommer jag att göra med olika smaksättningar framöver. Hallon och mango var en god kombination som jag inte testat förut.
  • valfria bär eller frukt
  • lite vaniljsocker
  • lite potatismjöl
Lägg detta i botten på en pajform och blanda runt.
  • 0,5 dl sirap
  • 125 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda med sirap och grädde. Rör ihop samtliga torra ingredienser. Häll sedan ihop allt och rör om till en jämn smet. Häll smeten över bären och grädda i ugnen i ca. 45 minuter på 150 grader varmluft, tills smeten fått en fin och knäckig yta. Servera med vaniljkesella alt. vaniljvisp eller glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar