6 september 2012

Ört- och linssoppa med quesadillas


Hittade detta recept på Emilias mat och bak, kika in där! Letar alltid efter lite nya och enkla recept på soppor och denna blev jag nyfiken på. 

  • 1 purjolök
  • lite smör
  • 0,5 dl färska eller frysta provensalska örtkryddor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt


Strimla purjolök och vitlök som du fräser i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt soppan koka tills linserna är färdiga. Mixa soppan slät, tillsätt mjölk och matgrädden och låt soppan koka ytterligare någon minut. Servera med lite creme fraiche.

Vi gjorde även quesadillas till, vilket kan vara ett gott tillbehör istället för färskt bröd eller varma mackor. Vi körde på helvegetarisk meny igår så då blev det nedanstående fyllning men du kan ju fylla med precis vad du vill!

2 portioner
  • 4 mjuka tortillabröd
  • riven ost
  • hackade tomater
  • hackad paprika
  • hackad lök
  • hackad basilika
  • salt och peppar
Lägg ut två tortillabröd på en bakplåtspappersklädd långpanna. Fördela lite riven ost på varje bröd och strö över resterande ingredienser, avsluta med ett lager ost och lägg över de två andra tortillabröden så att du nu har två "dubbelmackor" som ligger där redo för ugnen. Lägg på någon lite lättare ugnsform som tyngd så att bröden får tillfälle att riktigt kladda ihop under tillagning. Grädda i ugnen i 175 grader varmluft till osten smält och de är genomvarma. Precis i slutet kan du ta av tyngden och låta quesadillasen få lite fin färg innan du tar ur dem ur ugnen, skär upp dem i lagom stora slicer och serverar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar