2 september 2012

Meny, vecka 36


Måndag
Köttbullar med potatismos, lingonsylt och morotssallad

Tisdag
Ört- och linssoppa med quesadillas

Onsdag
Getostpaj med oliver och timjan, sallad

Torsdag
Ceasarsallad

Fredag
Panerad schnitzel med klyftpotatis och bearnaissås, 
stekta champinjoner och fetaostsallad

Lördag
Förrätt:
Rösti med gräddfil och knaperstekt bacon
Huvudrätt:
Kotlettgratäng med smak av sambal, pasta och sallad

Söndag
Snabb biffstroganof med ris och sallad

Den ena fullspäckade veckan avlöser den andra, var det någon som sa höst?? ;-) Ja, hösten är verkligen här och med den fylls kalendern till bredden med en massa måsten. Roliga måsten men i alla fall...

Något som dock sätter en guldkant på tillvaron är att kunna sätta sig ner tillsammans och avnjuta en god måltid. Förut var vi dåliga på att verkligen sitta ner vid matbordet under middagen utan det blev mer soffan och middag framför tv:n. Men en klapp på axeln till oss för här har vi verkligen bättrat oss och det blir så mycket trevligare när man hinner prata med varandra och äta i lugn och ro. Sen vet jag inte om det är vårt svalnande intresse för de tv-program som visas eller det faktum att vi inte ses så mycket om dagarna som påverkar detta men det spelar ingen roll. Tv-middagar är (nästan) ett minne blott och jag gillar´t! :-)

I veckan som kommer blir det en hel del nya recept och det ska bli kul. Johan tittade lite skeptiskt på mig när jag satte getostpajen på menyn men varför inte prova? Det kan ju inte bli mer än äckligt och då får vi ta yoghurt och mackor istället.

Glöm inte kika in imorgon för då kommer bilderna från våran "Kräftskiva för två" som vi hade i lördags och kanske även något recept från kvällens tvårättersmiddag. 

Sov så gott!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad jag blev sugen på köttbullar! Det får det bli en dag snart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul med en kommentar från dig! Köttbullarna blev toppen men ser fram emot morgondagens recept där jag ska pröva din ört- och linssoppa. Är alltid ute efter nya roliga recept på soppor och den verkade enkel och toppengod. Hoppas du hittar hit igen :-)

      Radera