6 maj 2012

Lax med fetaost- och creme fraiche-täcke


Gjorde DENNA laxrätt till middag idag fast med dubbel sats då jag hade 4 laxfiléer. Sedan spädde jag creme fraiche-täcket lite med matlagningsgrädde också för att få det mer såsigt. Till detta serverades pressad potatis, en sallad med melon och fetaost och en morotssallad. Supergott och hur enkelt som helst. :)Morotssalladen:
Skiva morötter tunt, häll över lite rapsolja och balsamvinäger och krydda med provencalisk grillkrydda (torr på burk) och hackas persilja (jag tog fryst) och låt detta stå en liten stund innan servering. Fick inspiration till denna sallad förra helgen när vi var i örebro och fick detta till vår lunch, toppengott(!!) och roligt att göra något annat med morötter :)

Dagen har annars mestadels spenderats ute då vi började med att åka till Surö bokskog (1:a bilden) och promenera där en sväng, sedan blev det hem och packa ner fika för att sedan bege oss till Silverfallen (resterande bilder) och där var det helt underbart! Har därav inte hunnit med att skriva någon meny för nästa vecka så den kommer imorgon. 


 Godnatt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar