19 maj 2012

Fläskytterfilé med knaprig nudelsallad


Ingredienser:
  • fläskytterfilé, tunt strimlad och marinerad 
(Marinad: olja, soja, worcestersås, fisksås, limeskal, riven ingefära, salt och peppar. Man ta vad du har hemma)
  • 400g risnudlar
  • 6st små morötter
  • 1st paprika 
  • sugarsnaps delade på längden (valfri mängd)
  • 1 kruka thai-basilika (spara lite till garnering)
  • ca. 2-3 msk olja
  • ca. 2 msk hoisinsås, (detta hade inte jag hemma så jag tog ca. 2 tsk soja (kinesisk) och ca. 1 msk worcestersås, vilket också funkade bra.)
  • ca. 1 msk fisksås
  • rivet skal från 1 lime
  • limejuice från 2 st lime
  • ca. 2 msk riven ingefära
  • 1 st finhackad röd chili
toppa med
  • rostade sesamfrön
  • finhackad chili
  • skivad salladslök
  • thai-basilika
  • limeklyftor


Lägg köttet i marinaden. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Strimla morötterna, paprikan, sugarsnaps och basilikan fint och lägg detta i en skål. Blanda sedan ihop olja, hoisinsås, fisksås, limeskal, limejuice, ingefära och chili och häll denna dressing över de strimlade grönsakerna. Låt detta stå och dra sig en stund. Rosta sesamfröna och därefter steker du på köttet i en VÄLDIGT varm stekpanna, egentligen är det nog meningen att man ska servera nudelsalladen till grillat kött men det hade inte jag möjlighet till. 

Häll i nudlarna i grönsaksblandningen och rör runt, smaka av och anpassa kryddningen. Sprid sedan ut det på ett stort serveringsfat, fördela köttet över salladen och toppa med sesamfröna, chili, salladslök, thai-basilika och lime.



En god rätt med många annorlunda smaker, kul  med variation! Kan tänka mig att denna blir en höjdare i sommar till grillat, både kött, kyckling och fisk tror jag passar finfint till :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar