24 februari 2012

Ugnstekt kycklingfilé med vitlök och ingefära

Har blivit bjudna på kalas imorgon så därför fick det bli kycklingfilé idag istället och hamburgare på söndag :) 
Ett recept för dig som älskar ingefära, precis som jag. Har satt ut mängder i parentes men du får anpassa efter eget tycke och smak såklart, också beroende på mängd kyckling.

  • Kycklingfilé (2 st)
  • rapsolja (1 msk)
  • soja eller någon allround-marinad (1 msk)
  • riven vitlök (3 små klyftor)
  • riven färsk ingefära (2 cm-bit)
  • salt och peppar
  • matlagningsgrädde (0,5 dl)

Servera med ris och valfria stekta grönsaker som du steker med lite honung.


Om du ska laga riset i romargryta/lergryta, se under etikett "tillbehör", så börja med att ställa in riset i ugnen. Blanda sedan ihop olja, soja, vitlök, ingefära, salt och peppar. Marinera kycklingen en stund, häll sedan upp i en ugnsform (jag har alltid bakplåtspapper under så slipper det bli så svårt att diska) och ställ in i ugnen på 200-225 grader. Vänd kycklingen lite då och då. När kycklingen är färdig häll över lite matlagningsgrädde, sätt på folie, ställ in i ugnen och låt kycklingen stå i såsen och puttra en stund. Under tiden steker du dina grönsaker. Jag tycker ju om när grönsakerna har lite tuggmotstånd så stek dem inte för länge.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar