20 februari 2012

Pasta med skinksås...

...fick det bli idag. Var så himla sugen på den där Lövbiffsgrytan idag, för att inte tala om salladen!!! Men när köttet fått tina, spred sig en sur lukt och paketet fick hamna i soporna. Trist men så kan det vara ibland. Grytan görs egentligen på strimlad lövbiff eller valfritt nötkött men jag gör det oftast på älg då vi har det i frysen lite då och då. Detta kött var dock en chansning redan från början då jag visste att det legat där ett tag...

Måndagens och tisdagens middagar fick därför byta plats.

Skinksås
strimlad skinka (efter smak)
1 strimlad lök
2 msk salsasås
1 burk krossade tomater
1 dl lättcremefraish
2 msk hackad oregano
1 grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
2 klyftor vitlök

Stek skinka och lök, salta och peppra. Tillsätt salsasås och stek ihop. Rör sedan ner resterande ingredienser och koka ihop. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor. Servera med kokt pasta och broccoli, toppa med tomater och parmesanflingor.

Detta är ett recept som alltid improviseras och som aldrig blir likadant. Mängderna är uppskattade på ett ungefär men prova dig fram lite. Har du inte någon av ingredienserna, ta bort eller prova med något annat.

Dagen har annars gått i jobbets tecken då jag jobbade till 17.30. Direkt efter åkte jag iväg och handlade inför veckan. Hade verkligen minimal budget idag då vi denna månad bokat biljetter till Florida (åker i juni, YEY!!) men tack vare min lilla inventering i lördags så lyckades jag få till en hyfsad meny iaf, tycker jag. Handlade för 250kr (!) och på detta ska vi klara oss fram till måndag, en klapp på axeln till mig! :)

Hoppas din kväll har varit fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar