28 februari 2012

Tomatsoppa med topping

1 gul lök
1 röd paprika
2-3 stänger blekselleri

Stek i smör el. olja
Tillsätt ca 2dl vitt matlagningsvin
Låt sjuda en stund

Tillsätt:
1l vatten
2-3 köttbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
Krydda med valfria kryddor, ex.1 msk mejram och 1 msk oregano.
 Låt koka en stund

Servera med knaperstekt bacon och tärnad fetaost, ev lite creme fraish. (eller valfria toppingar)

Detta är en enkel och god soppa som funkar bra både som förrätt och huvudrätt, tillsammans med lite färskt bröd kanske? :) Den är också väldigt lätt att variera efter egen smak och vad du har hemma. Idag gjorde jag exempelvis dubbel sats, utan paprika med örtagårdskrydda, färsk persilja och timjan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar