29 februari 2012

Currykycklinggryta och melonsallad

  • 2-3st kycklingfiléer
  • olja att steka i
  • ca. 1msk curry
  • salt och peppar
  • ca. 2msk chilisås/tomatpuré
  • 1-2dl vitt vin
  • 1st hönsbuljongtärning
  • 5dl creme fraiche (jag använder lätt creme fraiche, funkar fint)
  • 1-2dl matlagningsgrädde
  • ca. 2 klyftor pressad vitlök
Skiva kycklingen i ganska små bitar och stek denna med curry. När kycklingen börjar bli färdig tillsätter du salt, peppar och chilisås som du låter steka med kycklingen en liten stund. Efter detta tillsätter du vinet och buljongen och låter det koka upp, varefter du tillsätter creme fraichen och grädden.Låt grytan koka ihop en stund, tillsätt sedan vitlöken och låt koka ytterligare några minuter. Servera med jasminris och en god sallad.

Jag serverar nästan alltid melonsallad till denna gryta då det är en sådan himla god kombination. Denna sallad fick jag smaka första gången hos min moster och föll pladask :) Detta är min variant:
  • fint hackad isbergssallad
  • hackad gurka
  • finhackad rödlök
  • tomater
  • strimlade svarta oliver
  • tärnad galiamelon
  • finhackad persilja
  • rapsolja
  • flingsalt
Blanda ihop alla grönsaker och tillsätt sedan ca. 1-2tsk rapsolja och 1tsk flingsalt som du krossat till lite med nyporna. Väldigt fräsch och god! (är dock svårt att skriva mängder, så ta lite efter egen smak)

Den här grytan är verkligen jättegod både till vardag och fest och om man vill lyxa till det lite extra är det supergott att lägga i lite färska räkor/räkor i lake precis innan servering, så att de precis hinner bli varma....mmmmmm!! Om du inte heller är sugen på ris funkar det precis lika bra med pasta till, exempelvis bandspagetti.

Gott gott i gott gott ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar