16 januari 2013

Helstekt karré med ingefärsglaze, hasselbackspotatis och coleslaw

Har gjort en snarlik recept med revbensspjäll men då jag inte är ett så stort fan av just denna bit på grisen tog jag en hel bit karré istället och resultatet blev toppegott! Älskar verkligen ingefära så om du också gör det, prova denna glaze!

Lägg karrén i valfri marinad i några timmar, vi tog "Sweet baby rays". Ugnsstek den sedan med nedanstående glaze (recept från Leilas "Guldkant på vardagen"), Pensla den med jämna mellanrum under hela stekningen. Fläskkött ska ha en innertemeratur på mellan 80-85 grader när det är genomstekt så jag ugnsbakade den till ca. 75 grader och lät den sedan stå och vila under tätt försluten folie i ca 10-15 minuter, då slutade karrén på en innertemperatur på 82 grader samt att den blev riktigt saftig och god. Glazen blir också himla god sky så ös på rejält! Serverades med hasselbackspotatis och min egen variant av coleslaw.

Ingefärsglaze:
  • 1dl ljust muskovadosocker
  • 1dl japansk soja
  • 1dl flytande honung
  • 1dl ketchup
  • riven färsk ingefära efter smak
  • 2 pressade klyftor vitlök


Coleslaw:
  • 1/4 strimlat vitkålshuvud
  • 2 strimlade morötter
  • 1 liten fint hackad rödlök
  • ca. 1 dl dl lätt creme fraiche
  • ca. 0,5 dlk philadelphia
  • tabasco (litegrann ;))
  • 0,5 msk rostade hela kumminfrön som krossats lite i mortel
  • salt och peppar

Blanda ihop allt och låt stå en liten stund innan servering. Mängderna är uppskattade på ett ungefär så prova er fram lite.

Bon apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar