17 juni 2012

Grillad kyckling med grönsaksris

Idag har vi varit på St Pete's beach där vi solade och badade en stund, sedan blev det lite biltur som avslutades med en sen lunch hemma bestående av spagetti och köttfärssås. Tänk att det kan vara så gott med vanlig hemlagad mat!

Efter detta åkte jag och Johan till Publix för lite inhandling av matvaror..är faktiskt väldigt intressant att gå i affärerna här. Jag har full förståelse för att många i detta land inte lagar så himla mycket mat hemma. Det är liksom inte så bra anpassat för det och det märks att det läggs mycket krut på snabba lösningar inför middagen med mycket färdighackat/skuret och halvfabrikat. Självklart finns det mycket annat men det är inte säkert att lagad mat från grunden är ett budjetalternativ till att köpa halvfabrikat och snabbmat. Det är inte säkert att det alltid är det hemma heller men här är det i en helt annan skala. Synd, tycker jag :-/

Vi har dock gjort upp en grovplanering gällande kost och storhandlat därefter, vilket funkar fint. Idag blev det grillad kyckling som lades i marinad igår vid lunchtid. Inget märkvärdigt utan jag tog bara olja, soja, honung, citronbitar med skal på, vitlök, salt och peppar. Lade allt i en påse och vände på det lite då och då.

Till detta serverade vi basmatiris som blandats med ugnsrostade grönsaker; färsk broccoli, morötter, paprika och gul lök. Riset kokades, grönsakerna rostades i ugnen, riset rördes ner och sedan blandade vi även i lite hackad salladslök...supergott!!! Vilket toppentillbehör!!! Tillsätt gärna curry, det var gott det :-)

Johan gjorde sedan en kall sås på sourcream, vitlök, citronskal, salt och peppar...mmmmm!

Prova detta!

1 kommentar:

  1. Ååå, det såg gott ut!! Det där såsreceptet ska vi prata mer om när ni kommer hem:) Ni ser ut att ha en underbar resa- den ska vi också prata mer om när ni kommer hem:) Jag kan bekräfta att den där blåbärspannkakan på IHOP är väldigt god! Stor stjärna i kanten till dig som klarade att ära en omelett där inne! :)Kram till er /Emma o Thor

    SvaraRadera