7 januari 2014

Hemmagjord ravioli med pepparrotsfyllning





Jag vet att jag har skrivit om liknande recept förut men denna gång har jag gjort lite justeringar i receptet och med dessa tillbehör blev detta blev en riktig lyxig fredagsmiddag :-) Gör en sats pasta, recept HÄR, du kommer att får lite pasta över men detta kan du ju göra tagliatelle av, till en annan middag.

Fyllning

  • ca. 200g ricotta
  • 2-3 msk pepparrot, riven på burk
  • 1 pkt knaperstekt bacon
  • lite finriven parmesan
  • salt och peppar

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och låt den få stå och gotta till sig en liten stund. Rulla ut pastan med din pastamaskin (eller kavel) till ark på ca. 1mm tjocklek, inte för tunna! Dela sedan arken i kortare delar, kanske ca. 1,5 dm långa. Det är helt enkelt lättare att bara göra 3-4 ravioli åt gången. På bilden nedan gjorde jag alldeles för många.



Klicka ut fyllningen som på bilden på ena hälften av arket, varefter du penslar runt om fyllningen med vatten. Vik sedan över den tomma långsidan och platta försiktigt till runt varje fyllning så att ingen luft stängs in, vilket gör att raviolin gärna spricker vid tillagning. Nu ska du ha en lång remsa med ravioli som sitter ihop. Dessa skär du nu isär och låter dem sedan ligga en stund för att torka till. Vänd gärna på raviolin efter en stund så att den får torka lite på undersidan också, på så vis blir de inte lika ömtåliga.



När de torkat till lite, i ca. 10 minuter, stoppar du ner dem i kokande saltat vatten i ca. 3 minuter. Servera sedan genom att lägga ut ca. 8 ravioli (självklart beroende på storlek) på ett stort fat och toppa med


  • olivolja
  • riven parmesan 
  • ruccola 
  • sparris (snabbt stekta i smör)  
  • pärltomater
  • stekt bacon 
  • Ringla till sist över lite tryffelolja om du gillar det. 

MUMS!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar