9 januari 2014

Fetaostfyllda jätteköttbullar med tomatkompott, tzatsiki och bulgur



En variant på de fetaostfyllda biffarna men denna gång som köttbullar med bulgur till...toppengott! :-)

Ingredienser
ca. 10st

  • ca. 700g färs (jag tog rådjursfärs men ta den färs du gillar bäst)
  • 2 ägg
  • basilika, fint strimlad
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • lite chiliflakes, efter egen smak
  • finriven parmesan, efter gen smak
  • salt och peppar
  • fetaost, dela ett paket i 25 bitar och använd de som blir över i salladen :-)

Blanda ihop färsen med allt utom fetaosten och låt den stå och dra sig i några timmar. Dela därefter upp färsen i tio lika stora delar, alt. väg varje köttfärsklump så att den väger ca. 70g. Tryck ett hål ner i varje klump och placera fetaosten däri. Tryck sedan ihop köttfärsen runt om fetaosten och rulla till en köttbulle, modell större ;-) Placera köttbullarna på en smord bakplåtspapperklädd plåt och tillaga den i ugnen på 175 grader tills de är nästintill genomstekta (svårt att säga någon tid så du får hålla lite koll). Stek sedan på köttbullarna innan servering. Till detta serverade jag tomatkompott, tzatsiki, bulgur, inlagda oliver och en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar