13 januari 2014

Inkokta gråpäron med pepparmintspannacotta och chokladglass


De vaniljinlagda gråpäronen serverades, även dem, under julhelgen som efterrätt i en en trerätters middag. Fick för mig att göra en egen tappning på päron med after-eight, vilket resulterade i denna kombinationen med pepparmintspannacotta och chokladglass. 


  • Inkokta vaniljpäron, tillagade såhär
  • chokladglass

Pepparmintsannacotta
  • 5 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • 3 msk strösocker
  • lite pepparmintsolja, efter egen smak

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och socker. Låt vätskan svalna något, krama ur gelatinbladen och blanda ner dem. Sila sedan allt genom en finmaskig sil för att undvika gelatinklumpar (som typ är det värsta som finns). Låt vätskan svalna en aning, blanda ner pepparmintsoljan och häll sedan upp i portionsglas/formar och ställ i kylskåp i minst 3 timmar. Toppa med riven choklad.

Servera sedan päron och pannacotta med en klick chokladglass, mums!


1 kommentar: