8 januari 2014

Chilikryddad laxfilé och bulgursallad med aprikoser och cashew



På min jakt efter lite nya recept, hittade jag detta på ica.se och blev nyfiken. Chilikryddad lax med en bulgursallad fylld med cashew, ruccola och aprikoser. Jag gjorde om receptet lite men bara genom att ändra mängderna lite samt att göra en sås av turkisk yoghurt till.
  • 4 st laxfiléer
  • salt och peppar
  • chiliflakes
  • rapsolja
Bulgursallad
  • 2-3 dl bulgur
  • 1/2 liten rödlök
  • 40 g torkade aprikoser
  • 100g cashewnötter, naturella eller rostade
  • färskpressad citronjuice från 1 citron, OBS! riv av skalet först!! (till såsen)
  • olivolja
  • 1 krm salt
  • rucola
Yoghurtcitronsås
Justera mängderna lite efter egen smak
  • 2-3 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 msk majonnäs (Hellmans)
  • rivet skal från en citron
  • 1-2 msk fiskfond
  • lite olivolja och vitvinsvinäger

Häll olja i en ugnsform, krydda med chiliflakes och salt och vänd sedan runt filéerna i kryddoljan. Lägg dem sedan ordentlig i formen och ugnsbaka dem i 175 grader till de är färdiga.

Tillaga hel bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt den stå en stund. Skala och finhacka rödlök, strimla torkade aprikoser och grovhacka cashewnötter. Blanda bulguren med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar. Blanda bulgurblandningen med rucola och servera till laxen. 

Toppengott!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar