19 maj 2013

Färsk lax med knaperstekt bacon och dill- och citroncreme fraiche


Färsk fisk måste väl klassas som snabbmat ändå? Det går ju så himla fort att göra. Färsk lax är en favorit, som hos många, som vi nästan alltid tillagar i ugn om vi inte gör den i folie på grillen förståss :-) 

Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en baklåtspappersklädd plåt eller smörad form. Krydda med lite salt, citronpeppar och lägg lite smörklickar ovanpå, under tillagningen brukar jag ösa fisken några gånger. Tillaga i 175 grader. Efter 10 minuter (ibland kan det behövas längre tid) kan du kontrollera laxen, om den nästan är färdig kan du nu ta ut den och täcka den med lite folie. Låt den sedan stå i 5-10 minuter så är den sedan perfekt tillagad, saftig och god. Denna gång serverade vi laxen med kokt potatis, knaperstekt bacon, ugnsstekta cocktailtomater, förvällda sugarsnaps samt denna sås:

  • 2 dl creme fraiche 
  • 1-2 tsk Hellmans majjo
  • Rivet skal av 1 citron + lite saft efter smak
  • Finhackad färsk dill

Somrigt och gott! :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar