4 maj 2013

Sparris med hollandaise och rostad skinkflis

Nu kommer uppföljningen till mitt inlägg om sparris för några veckor sedan...detta var vad som tillagades då. Med inspiration från lite olika recept, bland annat DETTA, gjorde jag såhär:

2 stora förrättsportioner

Hollandaisesås
  • 100 g smör/margarin 
  • 2 st äggulor 
  • 1,5 msk vatten 
  • 1-2 msk pressad citron 
  • Salt 
  • peppar 

Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda äggulorna och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad. Sjud under konstans vispning tills såsen börjat tjockna. Tag kastrullen från värmen och börja droppa i smöret i början och sedan i en fin stråle. Smaka av med citron, salt och peppar.

Sparris och skinkflis

  • 1 knippe färsk grön sparris
  • några tunna skivor skinka

Dela upp skinkskivorna i mindre flisor, lägg på en baklåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen tills de börjat få färg och blivit lite knapriga. Samtidigt ugnsrostar du sparrisen med lite smör, salt och peppar tills de har det tuggmotstånd du gillar. (Jag vill ha dem med ganska mycket tuggmotstånd)

Detta gillade jag, enkla och rena smaker. Det var också roligt att göra egen hollandaise, vilket inte alls var så svårt som man kan tro :-)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar