23 december 2012

Brunkål

Inte heller denna är någon stor favorit om inte jag (eller mamma) gör den själv. Hur enkelt som helst och ett måste till skinkan!


  • 1 vitkålshuvud, hackat
  • Smör att steka i
  • ljus sirap
  • malen ingefära
  • kalvfond + ev. lite vatten
  • ev. lite salt
Stek kålen i omgångar tills den fått en fin färg, jag var nog lite mesig för den hade nog kunnat stekas en lite stund till (var nog lite otålig). Häll upp kålen i en långpanna, ringla över sirap (efter smak), pudra över ingefäran efter smak) häll på lite fond och rör runt. Smaka av och anpassa mängderna, jag tycker att det är gott med ganska mycket kryddning men här tar du ju efter egen smak. När du känner dig nöjd, låter du kålen tillagas i ugnen på 200 grader, tills den fått fin färg. Rör om lite då och då och smaka av ytterligare för att kunna anpassa kryddningen.

Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar