19 juli 2012

Supergod tacogratäng och en annan favorit

Så himla enkel och så himla god är denna tacogratäng. Har gjort den många gånger förut och jag vet att det finns ett antal olika varianter på denna, många ligger ute på matklubben.se för den som är intresserad.



Ingredienser:
  • 3dl lätt creme fraiche
  • 200g färskost light/philadelphia light
  • salt och peppar
  • 500g nötfärs (ta blandfärs om du tycker det är godare)
  • 1 påse tacokrydda
  • 1-2dl salsasås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1dl riven ost
Blanda creme fraiche och färskost, salta och peppra, bred sedan ut som bottenlager i en ugnsform (en pajform var lagom storlek). Stek köttfärsen och ha sedan i all krydda, låt steka en stund. Tillsätt salsasås och krossade tomater och rör om ordentligt. Häll detta som ett andra lager i formen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen 175grader, varmluft, tills osten smält och fått fin färg. Servera sedan med taco-chips av valfri smak (TIPS: Sourcream och barbeque, supergoda!) och en matig sallad.



Salladen:
  • finstrimlad isbergsallad (inte så jättemycket utan mer som en bas, jag tog ca 1/4 salladshuvud)
  • ruccola
  • strimlade sockerärtor
  • finhackad gurka
  • majskorn
  • hackad röd lök
  • rå blomkål
  • strimlade morötter
  • strimlade rädisor
  • basilikablad, mycket!

Blanda ihop allt, ringla över lite rapsolja och tillsätt lite salt, blanda igen och låt det stå och dra en liten stund innan servering.


Om ni inte har provat denna så gör det! Ett gott alternativ till vanlig tacos :-)

Som vanlig blev det lite omfördelning i veckomenyn denna vecka då vi tog tacogratängen igår istället. Risotto får det bli en annan vecka :-) 

Dagens middag blev DENNA favorit. Den är också sådär toppengod och lika perfekt som bjudmat som till vardags. Det bästa är att den är så himla lätt att göra och att du har en middag på 20-30minuter. I dag tog jag dock och strimlade lite av en hel bit kotlett (fläskkött som fläskkött;)) samt att jag gjorde en sallad på ruccola, tomater, lök, lite rapsolja och salt. Hur gott som helst!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar