19 juli 2012

Lite mer från Norgehelgen...

Helgen som var bestod ju, som jag redan skrivit om, av lugn och ro med goa vänner i Norge. Vi låg i parken på en filt i solen, spelade kubb, grillade hamburgare till lunch och gjorde tapas till middag. Lite plock, som vanligt; Galiamalon, ruccola, manchegoost, lufttorkad skinka och världens godaste oliver inlagda i vitök och basilika. Vi köpte dem i en sådan där lite mysbutik som hade mat från världens alla hörn och en disk full med massa inlagda oliver, röror och fetaost som man kunde köpa i "lösvikt". Hade jag den affären i närheten skulle jag alltid handla där, helt underbar!



Det gjordes även en rödbets/fetaostsallad: Koka valfri mängd rödbetor som du sedan skalar och skivar/klyftar och lägger ut på ett fat. Toppa med smulad fetaost, ringla över honung, salta och peppra. Strö sedan över lite rostade solrosfrön och persilja.

Annars serverades lite av varje; stekta champinjoner, baconlindade daddlar, kycklingklubbor, klyftpotatis och aioli, olivbröd, ostar och marmelad. Gott, gott, gott!! Tapas är verkligen min favorit :-)





Till detta blev det självklart ett glas vin eller två, denna gång Chill out-rosé, vilket är toppen. Under kvällen planerades även nästa USA-resa som skall göras nästa år, känns riktigt roligt men berättar mer en annan gång ;-)



1 kommentar:

  1. Mmm, det såg gott ut! :) Tack för besöket och VARMT välkomna tillbaka! Kram moss

    SvaraRadera