24 mars 2012

Köttgryta med indisk tuch och yoghurtsås

  • 300-500g grytbitar av nötkött (jag tog älg)
  • ca. 2 msk indisk krydda (santa maria)
  • 2st hackade gula lökar
  • 2msk tomatpure
  • 3dl lätt crème fraîche
  • 2dl matlagningsgrädde
  • 1msk kalvfond


Stek köttet med kryddan tills det fått fin färg. Tillsätt lök och tomatpure, rör om och stek en stund. Häll sedan i resterande ingredienser och låt grytan puttra ihop en stund. Servera med ris, sallad, en brödbit och denna yoghurtsås:

  • Finhackad gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt (jag tog turkisk)
  • Salt och peppar
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk spiskummin


Rör ihop och låt stå en stund.

Detta var alltså torsdagens middag...har inte riktigt hunnit med att uppdatera bloggen tyvärr, har varit lite mycket på agendan :) Men denna rätt rekommenderas, ingen wow-faktor men riktigt god och enkel vardagsrätt och det är ett måste med yoghurtsåsen till (!). Hade bakat bröd så vi tog detta till men lite naan hade nog inte varit tokigt. Prova!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar