3 oktober 2012

Middag á la 80-tal

Förra fredagen blev det en riktig klassiker till fredagsmyset. Lövbiff med pommes, bea och vitlöks-/persiljesmör. Till detta serverades en fetaostsallad och det var såååååå gott. Är ju kanske inte den nyttigaste maten och jag är egentligen inte ett så stort fan av färdigköpta pommes men just till denna rätt är det ju toppengott. 

Lövbiffen kryddades med svartpeppar, salt och cayenne och stektes snabbt på hög värme precis innan servering.

Vitlöks-/persiljesmör
  • några matskedar Lätta eller annat smör (vanligt smör är ju toppengott men för mig är det bättre med Lätta)
  • riven vitlök
  • finhackad persilja
  • salt och peppar
  • lite cayenne
Blanda ihop allt och låt detta stå och dra till sig en stund.

tillbehör
  • pommes stripes
  • färdig bearnaissås
  • fetaostsallad (isbergssallad, ruccola, majs, fetaost, gurka, sugarsnaps toppat med lite rapsolja, salt pch vit balsamvinäger)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar