4 oktober 2012

Färska croissanter till brunchen/långfrukosten


När helgen nu börjar närma sig kommer ett tips inför långfrukosten eller söndagsbrunchen; färska croissanter. En lyxig känsla och något som vi blev introducerade av utav goda vänner i Stockholm. Hur enkelt som helst och väldigt gott. Du köper helt enkelt en "koncervburk" i kyldisken, det brukar stå bland färdiga pizzadegar, pajbottnar etc. Du öppnar burken...väääldigt försiktigt och enligt anvisningarna. Då möts du av denna syn:

Följ sedan anvisningarna på paketet; rulla ut degen, ta isär i de mindre bitar som är utstansade och rulla ihop varje croissant. Antingen tillagar du dem helt naturella, vilket är toppen till frukost. Ett annat alternativ är att du fyller dem med något sött och smarrigt innan du rullar ihop dem så har du ett gott fika. Jag fyllde två stycken med nutella och innan servering pudrade jag över lite forsocker, sött och gott.


Resterande croissanter behöll jag naturella för att kunna ha olika pålägg på. Philadephia och jordgubb-/rabarbermarmelad är en riktig hit, likväl som philadelphia,kallrökt skinka, lök och tomat....mums!!!


 Prova nu detta och sätt en guldkant på tillvaron :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar