19 oktober 2012

Kladdig banan- och hasselnötskaka

Att göra banankaka på övermogna bananer är ju ingen nyhet direkt och jag älskar banankaka då den alltid håller sig saftig och god, även om den varit frusen. När jag då häromdagen stod öga mot öga med en perfekt banankakebanan infann sig inte den rätta inspirationen för en klassisk sådan utan, efter lite experimenterande, blev det denna skapelse istället.

  • 100g mjukt smör
  • 1,5dl strösocker
  • 1,5msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2,5dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 2msk kakao
  • 1st mosad banan
  • 0,5-1dl nutella
  • ca. 1 dl finhackad mandel och hasselnötter 
  • flytande margarin till formen
Vispa smör, socker och vaniljsocker "fluffigt". 
Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda ihop torrvarorna och sikta ner detta i smör/ägg-smeten.
Vänd ner torrvarorna försiktigt. (Nu kan man bli lite orolig då smeten verkar alldeles för torr i början men ha tålamod! Den går ihop efter en stund.)
Finhacka nötterna och "bröa" formen med en liten del av mängden.
Vänd ner mosad banan, nutella och resterande nötter.
Häll upp smeten i formen och baka i ugnen på 175 grader varmluft i ca 20-30 minuter. Låt den vara lite kladdig, då är den som godast :-)

Hoppas du får en mysig fredag <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar