3 oktober 2012

Lax med sugarsnaps, sparris och smulad fetaost

En variant på ett recept jag improviserade fram i somras. Superenkelt, snabblagat och väldigt gott. Inga större ändringar sedan sist bara ett tillägg; färsk sparris.
  • 4 st laxfiléer
  • citronpeppar
  • 150-200g sugarsnaps (eller efter önskad mängd, jag gillar mycket)
  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 pkt apetina, eller valfri fetaost
  • chiliflakes
  • salt och peppar
  • rapsolja
  • citron

Placera laxfiléerna i en smord ugnsfast form, salta och krydda med citronpeppar. Strö över lite färsk timjan. Stek i ugnen på 175 grader tills de är precis geomstekta, alt. ta ut dem medans de fortfarande är en aning råa i mitten och låt dem vila under folie i några minuter så är de perfekta vid servering.

Skär av yttersta trådiga delen på sparrisstammen och dela sedan dessa på hälften. Förväll sparris och sugarsnaps i kokhett vatten i någon minut, ta upp och skölj av med kallt vatten. Blanda dem med sulad fetaost, chiliflakes, rapsolja, salt, peppar och lite pressad citron och låt detta stå och dra till sig en liten stund.

Innan servering toppar du laxen med fetaoströran och några citronskivor, servera med kokt potatis. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar