29 december 2013

5-rättersmenyn från nyår 2012


Som tips inför nyår måste jag ju då också tipsa om vår 5-rättersmeny från förra året. Den kammade verkligen hem toppbetyg och det bästa av allt är att nästan hela middagen förbereddes dagen innan....och sådant gillar jag ;-) Jag länkar till varje recept så det är bara att klicka dig vidare till de recepten som verkar lovande.

Vi inledde kvällen med lite bubbel i form av en Cava, Codorníu Clasico (nr 7735).


Perfekt för den som inte gillar torra mousserande viner utan, som jag, vill ha lite (med betoning på lite) sötma. Mycket god och en perfekt start på kvällen.


Chokladfondant toppat med dulche de leche, mascarponecreme och färska jordgubbarTill de två första rätterna serverade vi Victoria Riesling (nr 5340), ett halvtorrt fruktigt vin. Vi är verkligen inga proffs på att kombinera mat och vin men detta vin var riktigt gott. Till de två senare rätterna blev det ett säkert kort, nämligen Raccolto, som jag tipsat om tidigare. Det är verkligen super!


Kvällen avslutades sedan med Asti Cinzano (nr7711), ett riktigt fjortisbubbel men sött och gott och perfekt att skåla in det nya året med :-)

Hoppas detta kunde bidra med lite inspiration! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar