4 juli 2013

Kycklingwallenbergare



Riktigt gott och fräscht med en supergod sås som jag tror fungerar finfint till grillat också. Inspirationen till detta recept är hämtat från Hannu Sarenströms bok Sommarkalas  men med lite egna tillägg såklart :) Själva Wallenbergarna har jag dock gjort på samma sätt som de jag gjorde med fisk för ett tag sedan. Serverade detta med varma edamemebönor slungade i lite smör och flingsalt, samt potatismos.

  • 700g kycklingfilé
  • 1 dl grädde
  • 2 msk potatismjöl
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1 citron

Mixa ihop allt i en matberedare till en jämn smet. Klicka sedan ut smeten direkt i stekpannan till lagom stora biffar. Stek på medelhög värme så att biffarna hinner bli genomstekta innan de fått allt för mycket färg.

Sås
  • 1 msk tomatpure
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1-2 tsk oregano
  • smör att steka i
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • ev. lite salt

Stek tomatpuré, vitlök och oregano en liten stund, tillsätt sedan grädden och koka upp.

Bon apetit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar