1 april 2013

Sparris


Om jag fick välja en grönsak som verkligen är min favorit så vore det svårt, för grönsaker är det bästa jag vet. Men, sparris är väl underbart; färsk sparris; färsk grön sparris. Jag har inte ätit gul sparris så mycket så att jag kan uttala mig men grön sparris är för mig bland de bästa. Nu råkar det möjligtvis vara så att jag har ett knippe i kylen och tänkte inmundiga detta på något sätt idag. Tanken är en förrätt och när jag nu har googlat på lite olika recept är det fyra som ligger lite bättre till än resterande;


Jag har aldrig provat att göra egen hollandais så den sistnämnda ligger bra till ur det perspektivet men det finns ju andra som verkar riktigt goda så vi får se....Vad tycker du??


Laxfilé med risotto och sparris, en annan favoriträtt med denna fina grönsak. 


2 kommentarer:

  1. Jag åt serranolindad sparris med balsamico (eller något liknande) ringlat lite på för ett tag sen, väldigt gott. Skulle tro att de förkokat sparrisen lite och sedan lindat runt skinkat och stekt på den lite i pannan eller ugnen! Enkelt, men gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad gott det lät! Det måste provas :-)

      Radera