7 april 2013

Pankopanerad torsk med ägghack, räkor och potatis- och jordärtskocksmos

Helt gudomligt gott, verkligen. Jag älskar ju fisk, som ni säkert vet vid det här laget, och torsk är en absolut favorit både till smak, konsistens och prismässigt. Denna rätt tillagades i veckan och blev en favorit. Istället för att panera i ströbröd, panerades torsken i panko istället. Vad är då panko? Jo, en asiatisk produkt framtagen för att panera och fritera med. Vi använder ströbröd, asiaterna använder panko och ja, det är verkligen och blir riktigt krispigt och gott. Detta kommer användas mer i vårt hem. Men nog om panko och mer recept;

2 portioner

Pankopanerad torskfilé
  • 400g torskfilé
  • ägg 
  • panko
  • salt och citronpeppar
Panera torsken genom att först vända filéerna i uppvispat ägg, varefter i panko som du kryddat med lite salt och citronpeppar. Stek fisken på ganska hög värme så att en får fin färg snabbt, vänd och stek snabbt på andra sidan innan du tar upp den och låter den vila en stund innan servering, några minuter bara.

Ägghack
  • 2 st hårdkokta ägg, finhackade
  • 0,5-1 finhackad gul lök
  • finhackad färsk dill
  • 25-50g smält margarin
  • ev. salt och peppar (om du vill)

Blanda ihop allt och låt det stå och dra till sig en stund.

Potatis- och jordärtskocksmos
Här får ni ta mängder efter smak, finns inga regler
  • 1 del potatis
  • 2 delar jordärtskockor
  • en stor klick margarin/smör
  • mjölk
  • salt och svartpeppar
Koka potatis och jordärtskockor riktigt mjuka. Häll av vattnet och mosa dem lite. Tillsätt sedan margarin och mjölk och vispa ihop med en elvisp. Smaka av med salt och peppar (ev. mer margarin och mjölk).

Övriga tillbehör
  • Räkor
  • Citronskiva
  • Förvällda sockerärtor

Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar