31 mars 2014

Vaniljpannacotta med kanel- och ingefärsäpplen


Efterrätt på förra årets kräftskiva....

Pannacotta
  • 5 dl grädde 
  • 2 gelatinblad 
  • 3 msk strösocker 
  • 0,5 st vaniljstång 

Lägg gelatinbladen i blöt. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg allt i en kastrull med grädden och sockret. Låt det koka upp. Krama sedan ur gelatinbladen och vispa ner dem i vätskan. Sila sedan allt genom en finmaskig sil för att undvika gelatinklumpar (som typ är det värsta som finns) och få bort vaniljstången. Låt vätskan svalna en aning, blanda ner pepparmintsoljan och häll sedan upp i portionsglas/formar och ställ i kylskåp i minst 3 timmar. Denna gång ställde jag formarna i en äggkartong lite på sned för att få dem lite "tiltade".

Äpplen med kanel och ingefära
  • äpplen av valfri sort, tärnade
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 0,5-1 tsk ingefära, malen

Smält smör i en panna och tillsätt socker, kanel och ingefära och låt allt puttra ihop sig till en smörig karamellig sås. Ta av pannan från värmen och vänd ner äpplena i såsen, låt detta sedan stå och svalna en lite stund innan servering. Lägg sedan äpplena på pannacottan och servera direkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar