17 april 2012

Helstekt kyckling med klyftpotatis och rödbets- och fetaostsallad


Söndagens middag gjordes på enklast möjliga sätt; en hel kyckling som tillagades i lergryta. Jag tillagar oftast hel kyckling på detta sätt men med olika smaksättning. Denna gång blev det lite citron, vitt vin, timjan, oregano och vitlök, salt och peppar. Denna fick sedan stå i ugnen på 175 grader varmluft i ca. 1,5h. Till detta serverades klyftpotatis och en sås på skyn (1,5dl), lätt creme fraiche (0,5 dl) och hönsbuljong (0,3 tärning). 

Sedan gjorde vi denna sallad:

  •  ruccola
  • gurka
  • röd lök
  • färska kokta rödbetor
  • fetaost
  • olivolja
  • honung
  • salt och peppar

Lägg alla grönsaker på ett fat, rödbetorna och fetaosten överst. Ringla över olivolja och honung, salta och peppra. ibland har jag även lite vinäger på men inte idag. Verkligen god sallad!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar