24 april 2012

Fröigt knäcke

Det blev en köpesallad till middag idag, hur gott som helst! :) Dagens blogginlägg blir därför receptet på det goda knäckebrödet vi blev bjudna på förra helgen.


Fröigt knäcke
  • 2dl majsmjöl
  • 1dl solrosfrön
  • 1dl sesamfrön
  • 0,5dl linfrön
  • 0,5 tsk salt 
  • 0,5dl rapsolja
  • 2-2,5 kokande vatten
  • lite flingsalt att toppa brödet med
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda olja och vatten.
  3. Blanda ihop allt.
  4. Bred ut på plåt med bakplåtspapper, använd slickepott (tunt lager som täcker hela).
  5. Skär i rutor.
  6. Toppa ev. med flingsalt (om du vill).
  7. Grädda i ugnen, 150 grader, i 1h. Stäng sedan av och låt stå tills det blivit torrt.

Tack Emma och Maria för receptet och gott knäckebröd! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar