Det blev en köpesallad till middag idag, hur gott som helst! :) Dagens blogginlägg blir därför receptet på det goda knäckebrödet vi blev bjudna på förra helgen.
Fröigt knäcke
- 2dl majsmjöl
- 1dl solrosfrön
- 1dl sesamfrön
- 0,5dl linfrön
- 0,5 tsk salt
- 0,5dl rapsolja
- 2-2,5 kokande vatten
- lite flingsalt att toppa brödet med
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda olja och vatten.
- Blanda ihop allt.
- Bred ut på plåt med bakplåtspapper, använd slickepott (tunt lager som täcker hela).
- Skär i rutor.
- Toppa ev. med flingsalt (om du vill).
- Grädda i ugnen, 150 grader, i 1h. Stäng sedan av och låt stå tills det blivit torrt.
Tack Emma och Maria för receptet och gott knäckebröd! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar