24 augusti 2012

Potatis- och purjolökssoppa

Enkelt och gott, som bloggen förespråkar. Jag hade tänkt att baka färskt bröd men tiden spräng iväg för mig så det blev lite polarkaka och havreknäcke till, vilket funkade fint. Till soppan har jag inga direkta mängder utan anpassar lite för varje gång. 

  • mjölig potatis, skalad och tärnad
  • vatten, så att det täcker potatisen och lite till
  • salt
  • ca. 2 tärningar köttbuljong
  • 1 st strimlad purjolök
  • ca. 2-3 dl grädde (matlagnings eller visp, beroende på hur mycket man vill lyxa till det)
  • ev. timjan

Koka potatis, vatten, salt och buljong tills potatisen börjar koka sönder. Tillsätt då purjolök och grädde och låt koka ihop ytterligare en stund till soppan fått en fin koncistens. Jag gillar när den är ganska slät fast med lite bitar i. Obs! Du får vara med och vispa under hela tillagningen, annars bränner det lätt fast i botten. Servera med en klick creme fraiche och en god bit bröd.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar