28 augusti 2012

Fiskgryta med kokosmjölk


En mild och god fiskgryta med smak av kokosmjölk. Hittade receptet på matklubben.se och gjorde lite småändringar bara. En hyfsat snabb vardagsrätt som var färdig på ca. 30 minuter, perfekt!

Ingredienser
  • 400g torsk (jag köpte fryst filé)
  • 300g lax (jag köpte frysta små laxrensbitar)
  • 2 röda paprikor 
  • 2 st gula lökar
  • ca 15 cm purjolök
  • persilja  
  • 2 burkar kokosmjölk light
  • 4 dl mjölk
  • redning (mjöl+vatten)
  • salt och peppar
  • paprikakrydda
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • ca. 3 msk skaldjursfond (jag tog min egna räkfond)

Sätt på potatisen så att den kokar under tiden du gör fiskgrytan. Börja sedan att hacka lök, purjolök och paprika och fräs detta i en gryta. Tillsätt sedan kokosmjölk, mjölk, kryddor, buljong och fond, red av till önskad konsistens.

Medan allt kokar skär du upp fisken i lagom stora bitar som du sedan lägger ner i grytan. Låt sedan grytan koka ytterligare, under omrörning, tills fisken är färdig. Smaka av och krydda efter egen smak. Tillsätt hackad persilja och servera med kokt potatis och kokta morötter.

Gott!!


2 kommentarer:

  1. Väldigt gott blev de :D

    SvaraRadera
  2. Detta skall provas ikväll! Låter gott och är säkert det också! :)

    SvaraRadera