...är ett måste på min havregrynsgröt. Det är så himla enkelt och gott så det får bli mitt tips idag. När du använt vaniljstång i någon god efterrätt eller ett finfint bakverk, spara då den urskrapade stången och lägg i en burk (med ett tätförslutande lock) fylld med strösocker. Efter några dagar har sockret fått en mild och fin vaniljsmak och går perfekt att använda som det är. Fortsätt att samla alla dina "gamla" vaniljstänger i burken så får sockret mer och mer vaniljsmak. Om du vill ha ett finare socker mixar du det så blir det fint som puder. Jag föredrar nog dock att behålla det grövre, men det är ju en smaksak.
Veckan rullar på i full speed med många tankar i huvudet och mycket saker att göra men vädret är ju helt underbart och det ger ju massa go energi. Bloggen kanske hamnar lite i skymundan de närmsta dagarna dock.
Prova nu att göra detta vaniljsocker! Perfekt på blåbärsgröten :-) ....du har väl inte glömt bort blåbärsgröt som är hur gott som helst!
- 1 del havregryn
- 1 del blåbär
- 2 delar vatten
- lite salt
Koka ihop och servera med vaniljsocker och mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar