Från receptbloggen.com kommer detta underbara recept. En supersmarrig saftig och god kaka som ska serveras ljummen. Är du i ett bakningsmaraton med tanken att fylla upp frysen är denna också perfekt, paketera kakan i foliepaket så tar du bara detta direkt från frysen och in i ugnen ca. 20 minuter innan servering så har du ett toppenfika med känslan av nybakat. En klick grädde/vaniljvisp till är nog inte heller fel men det behövs verkligen inte.
Ingredienser:
- 75g smör/margarin
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl filmjölk eller gräddfil
- 1 dl röda vinbär
- 1 dl hallon
- 50g riven mandelmassa
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform med löstagbar kant. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Rör sedan i socker, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och sist filen/gräddfilen. Rör till en jämn smet och häll den sedan i formen. Strö över bären och toppa med mandelmassan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter tills den precis har stelnat till, håll lite koll för den får inte bakas för länge!
Prova denna nu! Hur god som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar