6 augusti 2012

Mumsig kaka med hallon och röda vinbär


Från receptbloggen.com kommer detta underbara recept. En supersmarrig saftig och god kaka som ska serveras ljummen. Är du i ett bakningsmaraton med tanken att fylla upp frysen är denna också perfekt, paketera kakan i foliepaket så tar du bara detta direkt från frysen och in i ugnen ca. 20 minuter innan servering så har du ett toppenfika med känslan av nybakat. En klick grädde/vaniljvisp till är nog inte heller fel men det behövs verkligen inte.

Ingredienser:
  • 75g smör/margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1 dl röda vinbär 
  • 1 dl hallon
  • 50g riven mandelmassa
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform med löstagbar kant. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Rör sedan i socker, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och sist filen/gräddfilen. Rör till en jämn smet och häll den sedan i formen. Strö över bären och toppa med mandelmassan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter tills den precis har stelnat till, håll lite koll för den får inte bakas för länge! 

Prova denna nu! Hur god som helst.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar