I veckan gjorde jag återigen denna laxrätt, ursprungligen från Maggans blogg
Ingredienser
- bladspenat
- laxfilé
- pesto
- fetaost
- basilika
- vispgrädde (matlagningsgrädde går nog lika bra)
- salt och peppar
Lägg spenaten i botten på ett foliepaket, salta och peppra. Placera sedan laxfilén på spenatbädden. Blanda ihop pesto med smulad fetaost och toppa laxen med detta. Ringla över någon matsked grädde och salta och peppra lite igen. Toppa allt med färska basilikablad, knyt ihop paketet och in i ugnen på 200 grader till laxen är färdig. Har inte angett några bestämda mängder utan det är bättre att ta efter sin egen smak.
Serverade med en sallad på blandade blad typ ruccola, babyspenat etc. avokado, gröna sojabönor, rödlök, sockerärtor, gurka och tomat. Toppat med olivolja, krämig balsamvinäger och flingsalt.
Så, så, så gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar