...som resulterade i denna goda kvällsmat. Den godaste kantarellmackan gör du såhär:
Stek en skiva formfranska i smör och rapsolja, stek den på bägge sidor. Ta av brödskivan från värmen och knaperstek sedan kantarellerna i lite rapsolja och en stor klick smör. Lägg i kantarellerna i en riktigt varm stekpanna och låt dem ligga där och fräsa, rör om någon gång men inte alls ofta! För er som inte steker svamp så ofta kan det vara bra att tillägga att svampen kommer att vattna sig en del men behåll lugnet och låt dem ligga där och fräsa med någon enstaka omrörning. Förr hade jag en tendens att röra runt för mycket och då blev de alldeles för mosigt och vått. Låter du svampen vara behåller de sin form och spänst bättre, tycker jag. När all vätska har avdunstat börjar kantarellerna bli knaperstekta, då kan du salta och peppra lite samt röra om lite mer. Toppa brödet med kantarellerna (försök att får bort det mesta av stekfettet, det behövs inte för brödet blir så saftigt av att stekas). Servera med en god kopp thé, idag blev det Luleblandning :-)
Underbart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar