25 december 2012

Smaksatt ischoklad




  • 400g blockchoklad, använd valfri styrka efter egen smak - jag tog mörk
  • 100g kokosfett
Smält ihop allt i en tjockbottnad kastrull på svag värme under omrörning, smaksätt och häll upp i formar. Låt de stelna lite innan du toppar med något gott och låt chokladen svalna innan servering.

När det gäller smaksättning och toppingar kan du ju göra precis efter vad du själv gillar. Jag gjorde det enkelt för mig denna gång med tre olika smaker; pepparmint utan topping, ren choklad toppat med antingen flingsalt eller kardemummakärnor.

Smaksättningar
  • pepparmintsarom, några droppar
  • rivet apelsinskal
Topping
  • flingsalt
  • kardemummakärnor
  • halverade hasselnötter
  • krossade polkagrisar
  • krossad turkisk peppar

Detta måste ju vara det enklaste julgodiset! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar