26 mars 2012

Helstekt kyckling med kokt potatis och sås

En riktig söndagsmiddag tillagades igår och det var väldigt gott. Är inte ofta vi gör sådan här mat som har ganska rena och milda smaker, vi har ju annars en liten förkärlek för mycket citron, vitlök och chili som ni kanske har märkt ;)

Jag tillagade kycklingen i lergryta med endast lite soja, salt, peppar och 1,5-2dl vatten. Sedan var det bara på med locket och in i ugnen på 200 grader varmluft i 1,5-2h så att den bara föll isär. Såsen gjordes på lite sky, lätt creme fraiche, matlagningsgrädde och lite kycklingfond (anpassa mängderna efter egen smak, jag gillar ju syrligheten från creme fraichen så jag tar lite mer av den än av grädden), red av om det behövs. Servera med farmorssallad (receptet hittar du under etiketten tillbehör), kokt potatis alt. ris och gelé.
Gårdagen innehöll bland annat rep inför nästa söndag då vi sjunger i domkyrkan här i stan och sedan blev det långpromenad i solen. Kanske låter tjatigt men jag njuter så av våren! 

Hörs om en stund, då kommer veckomenyn...lite sent men ändå :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar