6 maj 2012

Vegetarisk lasagne



Detta var torsdagens middag. Har inte haft tid att blogga riktigt eftersom vädret har varit så underbart, då vill man ju bara vara ute :) Johan föredrar lasagne med köttfärs men jag älskar vegetariskt och tyckte den blev riktigt god. Här kommer receptet (men improvisera efter egen smak och ta dina favoritgrönsaker):

  • 1fpk färska lasagneplattor (500g)
  • 500g keso
  • 500g bladspenat
  • grönsakskrydda (som ska "pudras" över spenaten)


Ostsås
  • 2-3msk mjöl
  • 10dl mjölk
  • 4dl riven ost
  • Salt och peppar

Tomatröra
  • 2 burkar krossade tomater
  • Strimlad gul lök
  • Champinjoner
  • Vitlök
  • Färska tomater
  • Vitlök
  • Salt och peppar


Blanda ihop ingredienserna till tomatröran, salta och peppra.

Blanda ut mjölet med lite av mjölken till en jämn smet och tillsätt sedan resterade mjölk. Koka upp och tillsätt osten, salt och peppar.

Varva lasagneplattor med tomatröran, ostsås, keso och spenat i den ordning du själv känner. Det kan dock vara bra att börja och avsluta med ostsås. (Jag gjorde såhär: ostsås, lasagneplattor, tomatröra, ostsås, lasagneplattor, keso, spenat + grönsakskrydda, lasagneplattor, tomatröra, lasagneplattor och ostsås.) Tillaga sedan i ugnen på 175 grader varmluft till lasagneplattorna är tillagade och lasagnen fått fin färg.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar