29 maj 2012

Laxfilé med potatissallad och kall pepparotssås


Detta var söndagens middag; somrigt, enkelt och gott :-) Laxfilén lade jag bara i en smörad ugnsform och toppade med rivet citronskal, salt och citronpeppar. In i ugnen på 150 grader varmluft tills laxen nästan är färdig, sedan tog jag ur den och täckte med folie där den fick stå och bli genomstekt, saftig och fin. 


Till detta gjorde jag en potatissallad med följande ingredienser:
  • kokt potatis delad i lagom stora bitar (Koka den delad! Ska du dela den efter kokningen faller den sönder mycket lättare)
  • hackad röd lök
vinägrett
  • 1 del rapsolja
  • 1 del balsamvinäger
  • 0,5 del senap
  • lite socker/honung
  • salt och peppar
  • hackad dill
Efter att du kokat potatisen och hällt av den häller du dem i en skål eller på ett större fat. Häll sedan vinägretten och lite av löken över den varma potatisen, rör runt och låt detta svalna. Innan servering toppar du med mer lök och hackad dill.


Jag gjorde även en kall pepparotssås:
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2-3 msk pepparrot på tub (ta efter smak)
  • salt och peppar
Inte konstigare än så! Du kan låta såsen stå en stund så att den drar till sig alla smaker.


Som pricken över i:et gjorde Johan en fetaost/melonsallad till....mmmmmmm!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar